Kriston Intim Torna®

Egy olyan tabukkal körülvett világban élünk, ahol szüleink nem tudnak minket mindenre megtanítani. Nem önhibájukból, hanem azért, mert őket sem tanították. Nem szokás “intim cikis dolgokról” beszélni. Sokan odafigyelünk testünk karbantartására, edzésére, azonban a mi kultúránkra még nem jellemző gáti izomzatunk védelme, erejének megóvása. Így sajnos többen találkozunk ennek az izomcsoportnak a gyengüléséből származó testi tünetekkel.

Gátizmaink kettős feladatot látnak el:

Fontos ősi szerepük a zárás képessége. Sajnos azonban egyre többen tapasztalják a stressz-inkontinencia kellemetlen tünetét, amikor például tüsszentés hatására vizelet akaratlanul távozik. Gátizomzatunk gyengülését jelezheti, ha víz jut hüvelyünkbe, ami rendszeres hüvelygyulladást okozhat. Érzőfunkcióbeli csökkenés során nehezen tudjuk megkülönböztetni, hogy szél vagy széklet van végbelünkben. Problémát jelenthet a széklet megtartása. Sokakat érint az aranyér, szeméremtájéki visszértágulat.

Testtartásunkból kifolyólag gátunk kapott még egy fontos szerepet: tartania kell a felette elhelyezkedő szervek súlyát. Ha erre már nem képes, hólyag-, végbélsérv, méhsüllyedés alakulhat ki.

Gátunk részben olyan izmokból épül fel, mint karjaink, lábaink izomzata. Talán tapasztalta már, hogy egy begipszelt kar a gipsz levétele után vékonyabb, gyengébb, míg az edzett kar izmos, formás, erős. Ezekre a tudatosan irányítható izmokra jellemző, hogy edzés hatására erősödnek, edzés hiányában pedig gyengülnek.

A 12 órás Kriston Intim Torna tanfolyamon megtanulható a medencefenéken elhelyezkedő tudatosan irányítható izmok koordinált mozgatása. A Torna külön figyelmet szentel a végbél záróizmára, a húgycsőre, valamint a hüvelyre.

A KRISTON INTIM TORNA ® (KIT) testet, lelket megmozgató alhas védő tréning nők, férfiak, gyerekek számára, melynek célja, hogy megelőzze a gyenge záróizomból, rossz tápanyagellátásból, helytelen szokásokból adódó elváltozásokat és azokat megszüntesse vagy csökkentse.

A módszer kisgyermekkortól kezdve életünk végéig megtanulható, végezhető!

Feltétele, hogy tudjuk mozgatni gátizmainkat. Kipróbálta, de nem ment? Ha vizelési-, székelési inger hatására tud törekedni visszatartó szorítás végzésére, akkor képes mozdítani is! De ne tévessze meg!! A végzésre való törekvés nem egyenlő a visszatartással! Lehet, hogy izma most nem elég erős a megtartáshoz. Ez olyan, mintha egy autót próbálna megemelni. Meg sem mozdul, azonban izmai megfeszülnek. Edzés hatására pedig erősödnek!

A KIT® felkészít a szülésre, segíti a szülés utáni regenerálódást.

A várandósság komoly kihívás Gátunknak, mert a Baba növekedésével óhatatlanul nyomást fejt ki a hüvely izomzatára, a gáti erekben a vér visszaáramlása lassulhat, születéskor pedig hüvelyünk biztosítja gyermekünk világrajövetelét.

Két ellentétes dolgot várunk hüvelyünktől: egyrészt legyen feszes, erős, ölelő… másrészt könnyed, tágulékony és „laza”. Ebben a nem könnyű, de csodás feladatban tudunk segíteni. A tanfolyamon tanult gyakorlatsorral erősíthetőek izmaink. Rendszeres végzése segíti megelőzni, kezelni a sokak által tapasztalt vizelettartási nehézséget, aranyeret, szeméremtájéki visszeret. A tanfolyamon és a gyakorlatok otthoni végzése során figyelünk gátizmaink mozgására, érzetére, megtanulunk lazítani… Kialakul egy „gát-tudat”, ami segíti a szülés alatti elengedést.

A KIT ® felkészít nőgyógyászati műtétekre.

Fontos a KIT® végzése műtét után, mert a gyakorlatsor segítségével a nőgyógyászati plasztikai műtét hatása megtartható!

A módszer kidolgozója Kriston Andrea. Műszeres vizsgálatok igazolták, hogy a Kriston Intim Torna segítségével a záróizmok erejében 10 hét alatt 132%-os fejlődés jön létre átlagosan. Az intim torna gyors, érezhető eredményeket hoz. A gyakorlatok egyszerűek, könnyen elsajátíthatóak!

Ajánlom, mert…

A Kriston Intim Torna tudatosabb szervvédelemhez, egészségesebb alhasi működéshez, örömtelibb szexuális élethez, irányítottabb, erősebb záróizom működéshez vezet. Végzésével megelőzheti, csökkentheti, meg is szűntetheti a gáti izmok gyengüléséből eredő tüneteket. A gyakorlatok közti pihenőben beszélek olyan lelki folyamatainkról, amelyek kellemetlen testi tünetek kialakulásához vezethetnek. Tanácsokat, javaslatokat teszek bizonyos szokásaink áthangolására, melyek segítik a gáti terület egészségének megőrzését, segítik annak friss és fitt érzetének visszanyerését.

A tréningen semmi kínos nem történik! Kényelmes laza ruházatban, kiscsoportban zajlik a foglalkozás. Cél a torna megtanulása, a helytelen szokások felismerése, gátizmaink erősítése, a „gát-tudat” kialakítása. Cél, hogy a torna mellet tanuljunk meg önmagunkra figyelni, testünk üzeneteit, lelkünk szükségleteit észrevenni. A tanfolyam végén mindannyian egyéni, problémaorientált gyakorlatsorral, érezhetőbb, tónusosabb gátizmokkal, Női lényünk megerősödésével térünk haza!

További információk a trénerek listájáról és tanfolyamokról: www.intimtorna.hu

” Mert a Gátunk is Hozzánk tartozik… „

dr. Kovács Fruzsina, Fru
Szülésznő, jogász, Kriston Intim Torna Passzív státuszú Tréner