Nőgyógyászati profiljaink

Nőgyógyászati fertőzések differenciáldiagnosztikája:

  • hüvelyfertőzések diagnosztikája a levett kenet azonnali festését követő mikroszkópos vizsgálattal (a mikroszkóp kamerához csatlakoztatott monitoron a páciens is láthatja a kenetben látható kórokozót a rendelőben)
  • méhnyakfertőzések differenciáldiagnosztikája (pl. Chlamydia trachomatis fertőzés)
  • szexuális úton terjedő fertőzések kivizsgálása (méhszájból vagy húgycsőnyílásból PCR vizsgálatra illetve tenyésztésre történő mintavétellel)
  • krónikus, visszatérő hüvelyi gombafertőzés kenet lelet alapján történő hosszú távú megelőző kezelése
    • visszatérő bakteriális hüvelyfertőzések kenet lelet alapján történő megelőző kezelése

Húgyúti panasz esetén soron kívüli vizeletvizsgálatot végzünk 10 paraméter értékelésével vizeletvizsgáló automatával, az igazolt vizelet fertőzést kezeljük. Hólyaghurutra utaló panaszok esetén vizeletvizsgálatot rövid konzultáció keretében kérhet a rendelő forgalma miatt kedden, szerdán és csütörtökön 8:30-11 óra között, melyre az online előjegyzésünk Rövid konzultáció naptárában foglalhat időpontot. A rendelési naptárban nőgyógyászati vizsgálatra előjegyzett páciensek minden esetben elsőbbséget élveznek az ellátásban, emiatt a rövid konzultációra érkezőknek néha 15 percet várakozniuk kell, megértésüket köszönjük. Nőgyógyászati vizsgálatot csak a rendelési naptárban történt előjegyzési időpontban végzünk (lásd Online előjegyzés).

A vizeletvizsgáló automatával végzett vizsgálat mellett akut húgyúti fertőzésre jellemző panasz esetén vizelet tenyésztés is javasolt a kórokozó meghatározás, antibiotikum rezisztencia meghatározás céljából, mely főleg visszatérő húgyúti fertőzések esetén a megelőző kezelés beállítását segíti. Rendelőnkben ehhez a vizsgálathoz a páciens vizeletürítése, minta adása után azonnal táptalajra visszük fel a vizeletmintát, majd a táptalajt inkubáljuk 37C fokon, hogy minél nagyobb esély legyen a kórokozó kimutatására. A kimutatást végző laboratórium az inkubátorból viszi el a táptalajokat és folytatja a vizsgálatot (kórokozó kimutatás és antibiotikum érzékenység meghatározás).

Alhasi panaszok kivizsgálása (nőgyógyászati ultrahang-diagnosztika)
Fogamzásgátlási tanácsadás, méhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD) felhelyezés
Menstruációs ciklus rendellenességeinek kivizsgálása
Hormonális eredetű panaszok kivizsgálása, kezelése.
Rendelőnkben lehetőség van laboratóriumi vizsgálatok végzéséhez vérvételre. A vérvételt Kitty szülésznő kollégánk végzi, a levett vérminták stabilitásának megőrzése céljából laboratóriumi centrifugát alkalmazunk, mely biztosítja, hogy a vizsgálatokat végző Synlab laboratóriumba szállításig nem sérül a levett vér és így a meghatározások reális eredményt adnak.
Ha szeretné, hogy a rendelőnkben javasolt vérből vagy szájnyálkahártya törletből végezhető laboratóriumi vizsgálatokhoz a mintavétel is nálunk történjen, akkor egyeztessen időpontot Mitruska Kitty szülésznő kollégával: 06-30-360-3730 a honlapon megadott idősávokban vagy írjon nekünk egy üzenetet és visszahívjuk. További részleteket honlapunk főoldalának alján található “Vérvétel, laboratóriumi vizsgálatok” menüpontban olvashat.
Dr. Ujházy András elérhetősége

Telefonos konzultációra lehetőséget kizárólag a rendelőnkben már vizsgálaton járt pácienseknek nyújtunk (06-30-960-7318).

A telefonos konzultáció több mint két évtizede ingyenes, mely a jövőben változni fog és E-számla átutalással történő rendezése után lesz lehetséges (a közleményben név feltüntetésével).

Telefonon konzultálni a következő időintervallumokban lehetséges a rendelőben javasolt laboratóriumi vizsgálati leletről, fellépett panaszról vagy az ambuláns lapon leírt, beállított kezelésről (nem feltétlen tudom azonnal fogadni a hívásokat):

Hétfő 9-16 óra között

Kedd / Szerda / Csütörtök: Sürgős szakmai kérdés esetén rendeléseink alatt asszisztensemet hívják! Ha kérdését nem tudják megbeszélni és a rendelés közben van szabad percem, visszahívom Önt.

Péntek: 8-14 óra között

dr Ujházy András